Duurzaamheid

We kunnen er niet meer om heen, Duurzaamheid. Maatregelen nemen om de CO2 uitstoot te verminderen. Dit kunnen kleine, maar uiteraard ook grote maatregelen zijn. All Your Finance hecht grote waarde aan een leefbare planeet.

Hypotheekgesprek

Tijdens een gesprek over een nieuwe woning of verbouwing zal ik dan ook altijd de mogelijkheden bespreken over het verduurzamen van je (toekomstige) woning. Vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen of wellicht zelfs een warmtepomp. Naast de duurzaamheidsvoordelen levert het ook meer comfort en vaak lagere lasten op.

The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup is opgericht door de Nederlander Boyan Slat. (zie foto) Ondanks alle scepsis en kritiek heeft hij doorgezet met zijn plan om de Plastic soup in de Oceaan te verwijderen of in in ieder geval te verkleinen. Inmiddels is hij ook al een paar jaar bezig om de toestroom van plastic van de grote rivieren naar de oceanen aan te pakken met zijn zogeheten Intercepters. Hiermee zal 80% van al het plastic dat anders in de oceanen terecht zou komen, opgevangen worden.

Van al het plastic dat opgevangen wordt, maakt The Ocean Cleanup producten. Tot voor kort zonnebrillen. Bij aanschaf van één zonnebril wordt ter grootte van 24 voetbalvelden plastic verwijderd uit de oceaan. Deze zijn inmiddels niet meer te bestellen maar ze komen binnenkort met een nieuw product.

Als je een woning koopt met energielabel A of je investeert voor minimaal € 7.500,- aan Energie Besparende Maatregelen ontvang je een product van The Ocean Cleanup uit hun merchandise. 

Woningwaarde en de toekomst

Energiezuinige woningen kennen een hogere waarde als vergelijkbare woningen zonder energiebesparende maatregelen. Banken en hypotheekverstrekkers zullen in de toekomst  waarschijnlijk onderscheid maken tussen verschillende energie labels. Dit doen sommige hypotheekverstrekkers nu al door een aantrekkelijker hypotheekrente aan te bieden voor energie zuinige woningen.

Het zou zomaar kunnen dat een koper van een woning verplicht wordt om over een paar jaar een aan te kopen woning zuiniger te maken. Je zult begrijpen dat een investering nu veel voordelen kan opleveren. Alle reden dus om tijdens het aankoopproces niet alleen over duurzaamheid na te denken maar ook daadwerkelijk actie te ondernemen.

Call Now Button